Edward Otten
Ontwerper & Kustenaar
“Hout vertelt altijd een eigen verhaal. Dat verhaal laat ik horen in mijn ontwerpen”
Ontwerper

Edward kijkt met u naar de ruimte waar een object moet komen en ontwerpt met lokaal hout. Het hout vertelt zijn eigen verhaal waardoor er altijd een uniek ontwerp ontstaat. Tot in de kleinste details wordt het verder uitgewerkt en samen besproken waarna het met zijn team in productie wordt genomen.

Kunstenaar

De materialen waar Edward mee werkt vragen soms om, ongeacht de plek, te worden bewerkt. Bewerkt tot een gebruiksvoorwerp maar niet zelden tot een aansprekend kunstobject. Het gebruik van hout in combinatie met metaal, glas en andere materialen leiden tot zeer aansprekende resultaten.

Meubelmaker

Edward komt graag buiten en heeft een neus voor bijzonder hout. Waar een ander brandhout ziet, weet Edward er iets prachtigs van te maken. Als er een storm is geweest of ergens in de stad lijken bomen te worden gekapt wordt Edward vaak gevraagd of hij kansen ziet voor het vrijgekomen hout. Die mogelijkheden ziet hij bijna altijd!

Coach & leraar

Mooie kunstwerken, goede meubels, verrassende object kunnen alleen maar ontstaan als je kan samenwerken met een goed team. Edward heeft dan ook mooie mensen, meubelmakers, om zich heen. Ook kiest hij er heel bewust voor om met mensen die elders minder kansen hebben, zijn passie voor hout te delen. Uiteraard biedt Edward veel scholieren de kans om het prachtige vak dat hij heeft, onder de knie te krijgen.

Contact
WIl je een kunstwerk of meubelstuk laten maken door Edward?
contact edward otten